Thomas Steinthal kan med MEGA stolthed kigge tilbage på sin indsats ved JMTBOC (juniorWM) i Vilnius i Litauen.

Thomas er netop fyldt 18 år og i år er hans første år i juniorklassen, der dækker deltagere født i årene 1997, 1998 og 1999. Thomas skulle derfor op mod mange ældre og mere erfarne konkurrenter. 48 deltagere fra 15 forskellige nationer. Og en række nationer som Frankrig, Tjekkiet, Finland, Rusland, Lituaen, Sverige og Polen har meget bredde, —  og ungdoms- og juniorsatsningerne er massive.

Det afholdt dog ikke Thomas for at markere sig allerede på mellem distancen, der afvikledes mandag den 21., hvor det blev til en 2. plads og sølvmedalje. 2:31 op til franske Samson DERIAZ.

Det lovede godt for de efterfølgende konkurrencer og allerede tirsdag den 22. på Masse starten gav Thomas, konkurrenter baghjul. Trods en startposition næsten bagerst i feltet, pga et højt startnr. var Thomas på de første mellemtider med fremme i førerfeltet, og kort før sidste post havde Thomas sikret sig et afgørende lille hul på 4 sekunder, som han ikke havde problemer med at holde på opløbet, og der blev endda tid til at triumfere over stregen i en stil (fotoet herunder), der kan få tankerne hen på den norske skiløber Petter Northug’s måde at fejre nogle af sine sejre på.

Bag Thomas ses de slagne tjekkiske ryttere Jan HASEK og Martin KANTA.

Onsdag den 23. stod den på stafet, og med Thomas aktuelle form, var han selvskreven til 1. turen på det danske senior stafet landshold. En rolle Thomas også havde haft under EM tidligere i august og udført til bravour. Også denne gang kørte Thomas en flot 1. tur. Thomas var kun 3 min. og 25 sek. efter den hurtigste 1. tur, der var Grigory Medvedev, der under dette WM viste, at han er i storform, og blandt Grigory’s øvrige placeringer var WM guld på sprinten, så Thomas “bed på 1. turen skeer” med de store seniorer. Thomas kom hjem som nr. 8. Stærkt kørt. Samlet blev det danske hold nr. 6.

Torsdag var hviledag, og det bekom Thomas godt efter 3 dages program.

Ja, så godt, at fredag den 25. på den lange distance, skruede Thomas igen helt op for gashåndtaget på SHARK’en. Igen blev de øvrige juniorer sat til vægs, og Thomas vandt GULD med 2:48 ned til schweizeren Andrian JAEGGI og 11 sekunder mere ned til litaueren Nojus KALVAITIS. Suverænt flot.

Thomas på opløbet, hvor det “sidste” lige presses ud.

Så var den af konkurrencerne kun sprinten tilbage, der kørtes fredag den 26.

Thomas ramte ikke lige dagen, og blev “kun” nr. 12, 2 minutter og 31 sekunder efter den russiske vinder Yuri BALEV. Foran var udover russeren 2 franskmænd, en tjekke, en lituaer og 5 finner, hvilket fortæller om bredden i juniorklassen hos blandt andre finnerne, men som nævnt også hos flere af de andre nationer.

Det er selvfølgelig forkert at skrive “kun” om Thomas’s placering på sprinten, men Thomas havde jo undervejs selv vist, at vi supportere skulle “sætte baren højt”.

Og fotoet herunder viser, at Thomas og SHARK’en var flyvende ikke kun under Sprinten, men har været det under hele WM.

Fotocredit: ©Mark Ponsford

Et fuldstændigt suverænt verdensmesterskabsstævne har Thomas Steinthal kørt på sin SHARK, og der er som på opløbet her på sprinten blevet trådt igennem hele vejen.

Fotocredit: ©Mark Ponsford

Det er kun, at kippe med DANNEBROG, og ønske Thomas et KÆMPE STORT TILLYKKE!!!!!!!!!!!!!!!