Opfølgning på:

Serviceoplysning til alle MTBO’ere og Adventure-Racere

Fredag den 5/10-2018 skrev vi på FB:

Overvejer du at investere i en Pronghorn MTB, som du også ønsker at anvende til MTBO eller AR, så være obs på styrets udformning. Mange af Pronghorns modeller er monteret med et flot carbon-styr, støbt i eet stykke. Se fotos af Pronghorns carbon styr:

Problemet er bare, at ønsker du at montere en kortholder, uanset model, PilotOne, Miry, Orifix m.fl., er fastgørelse af kortholder ikke mulig.

Pronghorn er opmærksom på problemet og andet “normalt” styr med frempind kan monteres hvis du ønsker det, og så er det igen muligt at placere en kortholder på styret.

I kommentarsporet på dette opslag i fredags blev jeg i FB gruppen ”Alle os der dyrker Adventurerace” oplyst om, at der rent faktisk er fundet 2 løsninger på fastgørelse af kortholdere på Pronghorn styret. En af vore kunder, Peter R. Pallesen har monteret en PilotOne 35mm base på styret og en Miry-bruger, Søren Spang Hansen har presset og ”spredt” benene på en Miry 31,8 mm , så den også kunne fastgøres. Se Søren’s foto her:

 Det fik os til, selv at tage et ekstra kik på Pronghorn styret.

Vore modeller med standardmål 31,8 mm og afstand 50 mm mellem basens ”ben” kan ikke tilpasses Pronghorn styret.  Se foto af PilotOne AB rød/hvid: kan ikke

Miry holderen, 31,8 mm har en afstand på 60 mm, hvilket gør at den sidder længere væk fra frempinden, men benene skal dog presses yderligere lidt fra hinanden for at nå ud på styret så den kan spændes fast. Vi har ikke haft mulighed for at teste Orifix holderen i denne forbindelse

Vore PilotOne modeller med 35 mm og afstand mellem basens ”ben” kan godt tilpasses Pronghorn styret, der er lettere ovalt på begge sider af frempinden – op mod 34,5 mm, hvor diameteren er størst. PilotOne 35 mm, drejer dog rundt og skal derfor fastgøres med et gummiindlæg (f.eks. et stykke gammel slange) eller tape, som øger styrets diameter præcis hvor kortholderbasen fastgøres. Se også foto heraf.

PilotOne 35 mm “uden støtteindlæg eller tape på styret”

 

 PilotOne 35 mm “med gummiindlæg” (gammel slange)

Konklusionen er derfor, at det er altså muligt at finde løsninger på anvendelse af kortholdere på Pronghorns flotte styr støbt ud i eet, men det kræver lidt tilpasninger. Alternativet er levering af Pronghorn MTB’en med et mere traditionelt cirkelrundt styr !!!