PilotOne – Magnetisk board –

til eftermontering eller komplet på nyt board –

kan købes i Danmark og Sverige fra den 10. oktober 2018.

Mange MTBO ryttere har efterlyst muligheden for at anvende en eller to magneter på deres mapboard. Dette har forudsat, at boardet var magnetisk.

PilotOne har nu fundet en magnetisk foil, der kan let eftermonteres (se instruktionsvideo neden for) på vore 30 x 30 cm boards, eller man kan købe et komplet nyt board med den magnetiske foil monteret, hvis man ikke selv har mod på at kaste sig ud i monteringen. Priserne for nye boards isoleret set fremgår af hjemmesidens “Prislister”.

Den magnetiske foil vejer 105 gram, så det er næppe vægten, der er afgørende.

Foilen sælges som sæt sammen med 1 magnet i en tynd elastik og 1 reservemagnet.

Vi har nu en række sæt på vej mod Holte med salg for øje….

Prisen for sættet er DKK 100 / SEK 140.

Forsendelsesomkostningerne er desværre lidt pebrede. Vi må sende foil m.v. i et rør, så forsendelsen bliver selv om den vejer ca. 300 gram totalt betragtet som en pakke.

Forsendelse til GLS Pakkeshop er derfor det samme som hvis vi sender en kortholder inkl. board: DKK 60,-.

Forsendelse til Sverige med PostNord Pakkeshop “MyPackCollect” tilsvarende som en kortholder DKK 100,-, hvilket svarer til SEK 140,-.

Vi synes dog, at forsendelse er dyrt, særligt til Sverige, hvorfor vi anbefaler at søge sammen om evt. køb/levering. Vi går jo også vinteren imøde med færre MTBO løb, og man kunne måske forudbestille og afhente på MTBO Camp i Viborg i april 2019…., så spares leveringsomkostningerne.

For danske kunder er der, i første omgang er der mulighed for at forudbestille og eventuelt få leveret allerede ved MTBO stævnerne i Horsens/Silkeborg den 13. eller 14. oktober 2014.

Elastikken monteres rundt om 1 af velcrofæsterne på undersiden af boardet. Det forhindrer, at magnet ryger på jorden, hvis man glemmer magnet, i forbindelse med frigørelse af den gennemsigtige plastfoil over kortet ved f. eks. kortilægning ved start eller kortvend under løbet.

Vi har – i august og september – haft såvel yngre som ældre MTBO ryttere til at køre test med et magnetisk board og det var generelt opfattelsen, at systemet virkede godt. Magneten sad godt fast. Røg dog af boardet ved kortvend, hvor foilen blev løsnet. Kræver lidt tilvænning. Snoren på testboardet, som også ses på vedlagte foto var lidt tyk, så den er erstattet af en tynd elastik. Elastikken er vigtig så man ikke skal lede på jorden efter brikken, men kun finde elastikken under boardet ;-).

Vi gør også opmærksom på at den magnetiske foil er så kraftig at man ikke kan anvende kompas fastgjort i kanten af boardet. Testerne med håndledskompas har redegjort for at dette ikke blev påvirket med hænderne på styret, med hvis hånden føres ind over board med magnetisk foil påvirkes kompasnålen.

Vi vil disponere et par demo boards, som det er muligt at låne til prøvekørsel ved stævner m.v. Generelt anbefaler vi, at man tester system under træning og ikke i konkurrencer.

Let eftermontering se bare denne lille video med vort producent Radovan Mach: