Fra og med 2018 er der i det internationale MTBO miljø etableret en gennemgående cup for de unge MTBO ryttere ”Young Guns World Series races”. Konkurrencer, der typisk arrangeres i forbindelse med træningslejre – Camp’s for de unge, juniors og Youth.

De første 2 konkurrencer i serien var i Frankrig i forlængelse af påsken i og omkring Besancon i og i sidste uge, 2 konkurrencer i forbindelse med Danish MTBO Camp i Allerød. Næste konkurrencer finder sted i Tjekkiet i midten af juni umiddelbart forud for EYMTBOC i Ungarn.

I Frankrig deltog Thomas Steinthal og Mikkel Brunstedt Nørgaard i såvel Camp som konkurrencer.

Thomas blev 5 på Mellem og 3 på Lang i Junior. Mikkel missede en post på Mellem, men tog revanche på Lang med en sejr i Youth.

I St. Dyrehave på lang og i Rude skov på mellemdistancerne gjorde såvel Thomas i junior som Mikkel i Youth ”rent bord” og tog hver 1. pladserne i begge konkurrencer med pæn margen.

Bag de flotte resultater ligger en solid træningsindsats henover vinteren og her i foråret fra såvel Thomas som Mikkel.

For at dykke lidt mere ned bag facaden, har vi anmodet Mikkel om at delagtiggøre os om forløbet af den nylig afviklede Danish MTBO Camp i Allerød, såvel om konkurrencerne som de sociale aspekter, de unge internationale ryttere imellem:

Mikkel – Europamester – Champ – på langdistancen ved EYMTBOC i Orléans 2017

Mikkels beskrivelse følger her:  

Onsdag aften startede MTBO Campen med en sprint i Ravnsholt. Vejret var godt, stierne var hurtige og banen var ikke alt for teknisk svær, så der var plads til at presse på hele vejen og stadig være med på orienteringen. Jeg vandt med omkring to minutter ned, men man kan vist ikke kalde det helt fair da skoven ligger en kilometer fra hvor jeg bor.

Tæt ved eventcentret var der arrangeret en “Youth Camp” – det vil sige et sted hvor alle ungdomsryttere kunne få lov til at bo sammen. Onsdag efter sprinten fik vi etableret os der, i en stor gymnastiksal så alle kunne sove sammen. Der var ryttere fra både Polen, Østrig, Tjekkiet Danmark der boede sammen, hvilket var et fantastisk koncept. Fælles spisning alle dage fik også samværet mellem nationerne til at være endnu bedre. Franskmændene boede på Campingpladsen i Hillerød, men spiste med sammen med de øvrige unge i Allerød.

Torsdag formiddag var der langdistance i Store Dyrehave og Tokkekøb Hegn. Super fed langdistance selvom skovene ikke plejer at være alt for spændende, men med god banelægning kan skoven og banen gøres mere udfordrende. Igen kendte jeg skovene, og benene fungerede ganske udmærket, så jeg vandt med næsten 11 minutter ned.

Torsdag eftermiddag var der en teknisk træning i Tokkekøb Hegn.

Fredag formiddag stod den på mellemdistance i Rude Skov. Igen en skov jeg kender ganske udmærket. Det var en virkelig fed mellemdistance, hvor der var masser af plads til at træde hårdt i pedalerne. Jeg vandt med 5 minutter.

 Fredag eftermiddag var der først en teknisk træning, som jeg desværre ikke fik kørt – jeg skulle ud og gøre klar til Crying Mile. Mig og Thomas Steinthal havde nemlig tegnet kort og lavet baner i et meget teknisk område med utrolig mange stier.

Thomas tegner kort af terrænet forud for Crying Mile

Det blev en kæmpe succes, med store mængder positiv feedback og masser af sjov. På stævnepladsen var alle glade, og man kunne endda være tilskuer til målopløb med et hop.

Banen på kun 1,6 kilometer blev vundet på lidt over 13 minutter. Det lyder måske af meget, men det er det bestemt ikke i det terræn – Luca Dallavalle, Italien, havde hele to minutter ned til andenpladsen.

Lørdag formiddag var der mellemdistance i Danstrup Hegn. For en gangs skyld en skov jeg ikke kendte. Banen var god og skoven var fed, men jeg kørte ret så forfærdeligt så må leve med at have tabt med 20 sekunder, grundet manglende fokus – dog havde jeg en god oplevelse i en ganske fed skov jeg ikke har kørt ret meget i.

 Lørdag eftermiddag var der korthuske i Stenholt Vang.

Søndag morgen var der høker. En klassiker der altid finder sted på Camp’ens sidste dag – ultralangdistance, massestart og gaflinger. Et virkelig fedt løb der får testet grænserne specielt hos yngre ryttere. Vi startede samtidigt med herreeliten og kørte samme bane, på ca. 53 km i luftlinie. Reelt kørte vi 75 km, og jeg var 24 minutter efter vinderen, hvilket jeg tilfreds med, selv om det lykkedes mig at gå fuldstændig kold tæt ved slutningen.

Den lange høker strakte sig helt ud til Grønholt Vang, så vi kom godt omkring i de nordsjællandske skove.

Overordnet har det været en fantastisk camp. Løb og træninger har været tip top, og desuden har der været stor fokus på det sociale samvær mellem ungdomsryttere fra forskellige nationer, hvilket er virkelig fedt, og det kan vi ungdomsryttere ikke få nok af. Det hjælper meget på oplevelsen at man kender de personer man konkurrerer i mod, så man kan snakke med dem efter løbene om hvordan det gik, og more sig sammen på tværs af landsholdene.

Socialisering og hygge ved bålet lørdag aften på MTBO Camp

Tak til Allerød OK og andre medhjælpere for en fantastisk camp!!!

Mikkel