Vi skriver snart 1. marts og det rykker i de fleste for at komme op på MTB’en og i skoven for at køre mere MTBO.

Mange af os har smugtrænet med hen over vinteren med Vinterserier og Vintercup’er.

Personligt har jeg deltaget i flere af Vinterseriens løb her i det Nordsjællandske. Desværre var jeg forhindret i at deltage i det MTBO løb Lunds OK arrangerede i januar, for det var efter sigende et fint løb i et anderledes terræn end vore sædvanlige skove.

Sidst men ikke mindst nød jeg sammen med flere andre ivrige godt af Thomas Steinthals MINI MTBO Camp i sidste uge bestående af en række MTBO løb m.v. arrangeret af Thomas for sin svenske MTBO kammerat Douglas Lee. Et krævende program med flere løb hver dag. Flot initiativ Thomas og vanedannende, så efter 2 års succes skrues forventninger til at næste års Camp allerede i vejret.

Rykker det også i dig for at komme ud i skovene og køre MTBO, er det måske nu du skal tage dig tid til at give kortholderen og kortpladen et forårseftersyn.

Kig kortholderen efter en ekstra gang. Er plastfolien stadig gennemsigtig og kun ridset i begrænset omfang, eller er kortpladen blevet så ridset ned mod kortholderen, at det er på tide at overveje en udskiftning.

Jeg har gennem vinteren testet den nye kortplade “30C” med carbon forstærkning, og den kan bestemt anbefales, som én, meget stiv og stabil kortplade, om ikke den mest stive kortplade på markedet overhovedet. Se produktbeskrivelsen for alle vore boards her: Kortplade – produkter

Det betyder for brugeren, at kortpladen slet ikke ryster under kørsel og kortlæsning.

Skal det være ny “30C” kortplade nu, er prisen DKK 200,- / SEK 250,- mod en standard “30” plade på DKK 160,- /SEK 200,-. Nye plastfolier koster DKK 35,- / SEK 45,-.

En anden overvejelse, som kan gøres, hvis tingene skal optimeres,  er investering i en ekstra kortholder med det lille hurtigere A4-SPRINT-board med velcro-lukker.

Min erfaring fra mange af træningsløbene i efteråret og vinteren er, at skal der køres på et A4 tryk, kan man med fordel snuppe sin ekstra kortholder med A4 sprintboardet i stedet for “30” boardet. Fordelen er klar den, at kort og board passer præcist. Kortet rutsjer ikke under plastfolien med ligger helt stille, hele tiden.

Neden for et aktuelt foto af mine 2 PilotOne AB kortholdere med henholdsvis et “30C” board og et A4-SPRINT-board, som lige er klar til montering på styret afhængigt af størrelsen på det aktuelle kort.

IMG_1202

Vi håber, at vi snart har set sneen for sidste gang i år, og ser frem til mere tørre forhold, og megen sjov og fornøjelse på MTBO turene i 2017.