Nordic Islands Adventure Race blev kørt i går lørdag.
Rytterne i masters klassen blev sendt af sted i hold på 3-4 ryttere mellem 8:00 og 8:30 fra Mørkøv og forventede i gang i alt 12 til 14 timer. 11. hold i alt i MASTERS klassen, 6 hold i CHALLENGE pg 11 hold i FIGHTER.
Blandt deltagerne var flere kendte O-koryfæer blandt andre Camilla Søgaard, Bjarke Refslund og Torbjørn Gasbjerg. Sidstnævnte 2 deltog på hold nr. 10 team YETI, som desuden bestod af Laura Lambæk Knudsen og Henrik Leth Jørgensen.
Her ses team YETI før start med ikke mindre en 3 PilotOne boards på styrene.
Og her lidt senere ude på ruten hold 10 team YETI med Henrik Leth Jørgensen i front. Fotocredit: NIARs fotografer
Hvis man er nysgerrig på udfordringerne under et Adventure Race findes på Nordic Islands Adventure Race side link til alle kortene 9 stk. i alt ,og der en hjælp til forståelsen, hvis man også læser “roadmaps” selvstændigt opslag på FB siden.
Se dette link til Nordic Islands AR’s FB side: Nordic Islands FB page. Kig efter opslaget fra lørdag den 17/4 kl. 8:00.
Udfordringerne undervejs var MTB, O-løb, kajak på åbent hav, klatring, discgolf m.v.
Arrangør var Lars Bukkehave, og der er udarbejdet nye kort over de store grusgave nord for Svebølle og deltagerne oplevede, hvor svært kuperet kysten ud til Sejerøbugten er ved Kårup, hvor også “Tour de France” ruten 2022 er planlagt til at skulle forbi.
Lars havde ikke sparet på udfordringerne for deltagerne…
Nordic Islands Adventure Race havde kontrol post 13 (obligatorisk) og 14V og 15V i en dyb tidligere grusgrav nord for Bjergsted, 
Fra kanten af grusgraven var der et perfekt overblik over kontrol post 13 og over til post 15V.
 
De fleste hold ankom til kanten af grusgraven lidt efter 2 timers race og mange hold tog kun den obligatoriske post 13, og der var på et tidspunkt tæt “trafik” op og ned ad den stejle skrænt.
 
På den første video ses bl.a. Team Drenge på tur, hvor Camilla Søgaard ses nedover med det røde bånd på bukserne.
På den næste video zoomes først ind på Team YETI, der netop er ankommet. I modsætning til de øvrige hold satte hold 10 sig hvorefter skiftede sko m.v. og det var fordi der havde planlagt også at snuppede de 2 ekstra valgfri på vestsiden af grusgraven. På sidste del af videoen ses  Team Drenge på tur og Camilla har lige overskud til en hilsen til ære for fotografen.
Herefter en kort video, der viser Team YETI nu med løbeskoene på springe nedover skrænten. Kigger man god efter ser man også Henrik Leth Jørgensen med den røde rygsæk  redde sig en kraftig forvridning helt nederst på skrænten. En rigtig AV-AV’er, at humpe videre på

Næste video er taget tværs over den lille sø, og viser Team YETI på bakkekammen f mellem post 14V og post 15V

Så går det i løb tilbage over tangen inden den stejle opstigning, og som det ses forberedes omklædning påny inden den videre færd

Oppe igen, omklædning og klargøring inden det går afsted igen. Imponerende at følge der metodik, sytematik og ro holdet udviser, og der er ingen tvivl om at erfaringen kommer holdet tilgode.

Fra kontrolposterne 13, 14V og 15V skulle yderligere 65 kontrolposter besøges de næste ca. 10 timer, før Torbjørn kunne knytte næven og holdet udvise glade smil efter at have nået målet tilbage i Mørkøv efter 12 timer og 57 minutters anstrengelser.
Fotocredit: NIARs fotografer